1. התובע בתיק תע"א 3035/09, מר אביטה נגה והתובע בתיק תע"א 3028/09, מר פנטאביל בלטה (להלן "אביטה" ו"פנטאביל", בהתאמה וביחד "התובעים"), הועסקו בבית יתומים של מוסדות דיסקין בירושלים באמצעות הנתבעת - חברת ארד יואב שירותים בע"מ, בתפקידי ניקיון ותחזוקה.
2. הנתבעת הנה חברה המספקת שירותי ניקיון ותחזוקה לגופים שונים ובזמנים הרלוונטיים לתביעה העסיקה את התובעים.
3. לאחר סיום עבודתם אצל הנתבעת הגישו התובעים את התביעות בתע"א 3035/09 ו-תע"א 3028/09, לתשלום פיצויי פיטורים ופיצויי הלנתם, דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים, פיצוי בגין אי הפרשה לקרן פנסיה, פיצוי בגין אובדן זיכוי במס, גמול בעד עבודה בשעות נוספות, דמי נסיעות, תוספת וותק ופיצויי הלנה.
4. הנתבעת הגישה כתבי הגנה בהם הכחישה את זכאות התובעים לסעדים שתבעו והעלתה, בין היתר, טענת קיזוז בגין התפטרות ללא מתן הודעה מוקדמת.
5. כמו כן, הגישה הנתבעת נגד כל אחד מהתובעים תביעה שכנגד בעילה של גרם הפרת החוזה (של הנתבעת עם מוסדות דיסקין), בה דרשה פיצויים בגין אובדן הכנסות (תיק עב' 3035.1/09, עב' 3028.1/09). על פי בקשת הנתבעת נמחקו התביעות שכנגד שהגישה נגד התובעים (פסקי דין מיום 14.12.09 ו-15.12.09).
6. הנתבעת הגישה לבית משפט השלום בירושלים תביעה בתיק 45313-03-10 נגד שני התובעים חלף התביעות שכנגד שהגישה לבית הדין ושנמחקו, ובית משפט השלום הורה (לאחר מספר הליכים שהתקיימו בבית משפט השלום שאינם לענייננו) על העברת הדיון בתביעה לבית דין זה. בתביעה זו פירטה הנתבעת, בנוסף לעילה של גרם הפרת חוזה גם עילה לפי חוק עשיית עושר ולא במשפט נגד התובעים. להלן נכנה את אביטה ופנטאביל כ"תובעים" ואת חברת ארד יואב שירותים בע"מ כ"נתבעת", חרף היותם גם נתבעים ותובעת בהליך 45313-03-10.
7. בהמלצת בית הדין נמחקו תביעותיהם של התובעים לפיצוי בגין אובדן זיכוי במס.
העובדות
8. התובעים עלו מאתיופיה לישראל בשנים 2004 (אביטה) ו-2005 (פנטאביל).
9. התובעים הועסקו אצל הנתבעת החל מיום 1.4.07 ועד ליום 30.11.08 בשכר מינימום שעתי.
10. התובעים הוצבו על ידי הנתבעת לעבודה בבית היתומים 'דיסקין' בקרית משה בירושלים (להלן: "בית היתומים").
11. לתובעים הונפקו תלושי שכר והם משקפים את התשלומים ששולמו להם בפועל. בנוסף, קיבלו התובעים סכומים נוספים שלא באו לידי ביטוי בתלושי שכרם (להלן: "התשלום הנוסף"). התשלום הנוסף שולם לתובעים נגד חתימתם על מסמך שהוכתר "כתב קבלה ושחרור" או "כתב קבלה והודאת סילוק" (להלן: "טפסי ויתור"). קיימת מחלוקת בין הצדדים בשאלה, בגין מה שולם התשלום הנוסף. לטענת התובעים, דובר בהשלמת שכרם בגין עבודתם בבית כנסת במחנה יהודה עבור תקופה קצרה (לטענת אביטה -שלושה חודשים, לטענת פנטאביל -חודשיים). בהתאם לעדויות שהובאו בפנינו, מקובלת עלינו גרסתה של הנתבעת כי התשלום הנוסף היווה השלמת שכרם של התובעים בגין עבודתם בשעות נוספות, לרבות, אך לא רק, עבור שעות עבודתם בבית כנסת במחנה יהודה. להלן ננמק קביעתנו זו.
12. שכרם החודשי של התובעים שולם באמצעות צ'קים של הנתבעת.
13. הנתבעת חדלה מלספק שירותי ניקיון ותחזוקה לבית היתומים בחודש 12/08, בהתאם להודעה בדבר סיום ההתקשרות שנמסרה לנתבעת על ידי בית היתומים (מכתב בית היתומים לנתבעת מיום 16.11.08).
14. החל מחודש 12/08 ועד ליום 31.11.10 הועסקו התובעים ישירות על ידי בית היתומים.
15. מר אברהם טלוביץ, המשמש כמנהל משק ואחזקה בבית היתומים (משנת 2005) היה הממונה הישיר של התובעים בתקופה הרלוונטית לתביעה (ואחריה - בתקופת העסקתם הישירה של התובעים על ידי בית היתומים).
16. אין מחלוקת כי מר טלוביץ היה אחראי לרישום שעות העבודה של התובעים והעברתו לנתבעת לצורך תשלום שכרם החודשי. מהראיות והעדויות שהובאו בפנינו עולה כי מר טלוביץ הוסיף ו"עיגל" שעות עבודה בדו"חות הנוכחות של התובעים שהועברו לנתבעתם, באופן המיטיב עימם.
17. שכרם הממוצע של התובעים בשנת העבודה האחרונה עמד על 3,859 ש"ח.